Права шанса за младе -„Моја прва плата”

Сви млађи од 30 година који имају стечено средње или високо образовање, а без радног су искуства, односно са мање од шест месеци радног искуства стеченог на пословима у оквиру нивоа образовања и немају положен стручни испит, могу се пријавити за Програм „Моја прва плата”.

Један од учесника у програму је и Предшколска установа „Лане”, и она позива заинтересоване кандидате да конкуришу на неколико позиција. Како стоји на званичном сајту ове образовне Установе, могу се пријавити кандидати за посао васпитача, медицинске сестре-васпитача, сестре на превентиви, стручног сарадника-психолога, стручног сарадника-педагога, кувара, финансијско рачуноводственог сарадника, столара и електричара.

Пријава траје до 31. октобра, а како стоји на званичном сајту „Моја прва плата”, током девет месеци оспособљавања за рад стичу се прва радна искуства, примењују се стечена знања, развијају нове вештине и унапређују радне навике.

Иначе, оспособљавање за рад спроводи се по утврђеном програму уз ментора који врши надзор и пружа подршку. По завршетку добија се потврда о обављеном оспособљавању на конкретним пословима, која повећава шансу за добијање запослења.

Учешће у Програму „Моја прва плата” отвара могућност за улазак у жељену компанију и прилику да по завршеном оспособљавању кандидат добије први уговор о раду.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 2 =