Још једни превентивни прегледи без заказивања у Ражњу

Дом здравља „др Милорад Михајловић” у Ражњу организује још једне превентивне прегледе током предстојећег викенда за одрасле, али и за децу.

У недељу, 26. маја, од 8 до 17 сати у Дому здравља Ражањ биће организовани превентивини прегледи када ће грађани моћи да ураде  преглед плућа, РТГ плућа, мерење крвног притиска, ЕКГ, лабораторијски преглед крвне слике, хормони штитне жлезде (Т3,Т4,THS) и хормони простате (PSA).

Прегледе ће обављати од 8 до 12 сати интерниста др Мирјана Недић, а од 12 до 17 сати спец. опште медицине др Соња Марјановић и пнеумофтизиолог др Милован Петковић.

Деца предшколског и школског узраста моћи ће да обаве преглед код физијатра др Александра Вијовића од 8 до 17 сати у просторијама дечијег диспанзера.

Заказивање није потребно, а није потребна ни здравствена књижица, већ је довољно само да грађани дођу до здравствене установе од 8 до 17 сати, а посебно особе старије од 50 година које су дугогодишњи пушачи.

Како поручују из ове здравствене установе, превенција и рана дијагностика од кључног су значаја за позитиван исход лечења сваке болести и напомињу да држава овим прегледма жели да укаже на значај превенције и да превентивне прегледе учини приступачнијим грађанима.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 5 =