Балерине „Пируете” наступају за Алексинчане

Алексинчани ће почетком наредне седмице имати прилику да присуствују догађају каквом нису могли одавно. На сцени Дома културе у Алексинцу, у понедељак  27. маја, од 19 часова и 30 минута биће изведена балетска представа „Шехерезада и 1001 ноћ” руске Балетске школе „Пируета” из Београда, Алексинца и Прокупља.

Кореографију представе инспирисане причама из збирке „1001 ноћ” радила је Ирина Бакоч, дипломирани кореограф из Русије која већ две деценије успешно води школу „Пируета” коју чине балерине од 3 до 29 година.

− У представи Шехерезада се удаје за свирепог султана и како би спасила свој живот свако вече му приповеда нову причу. Неке од прича које ће публика имати прилику да види су Аладин, прича о Синбаду морепловцу, Алибаби и 40 разбојника као и причу о кнегињици Бадемки и Јасмину. Кроз предивну музику, костиме и плесне покрете, овај балет дочараће гледаоцима егзотичну атмосферу оријенталног света, препуну љубави, тајни и авантура − откривају из ове балетске школе.

Главне улоге играће Ана Ступар, Милица Шука, Марија Ступар, Ива Јовановић, Ирина Здравковић, Илина Митровић и Ксенија Симић, солисте балетског студија „Пируета”.

Представа је намењена за децу свих узраста, хуманитарног је карактера и улаз је бесплатан, али ће се на самом догађају прикупљати средства за малог Уроша.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen + eight =