Још једна саобраћаница која нас повезује

Тежња мештана алексиначког насеља Мозгово и ражањског села Црни Као, дуга пола века, да се међусобно повежу асфалтним путем, данас се остварила. Уз присуство  представника двеју локалних самоуправа, данас је и званично отворена асфалтирана деоница пута између ова два места дуга четири километра и вредна око 89 милиона динара. Средства је обезбедила република. У изјави за наш медиј, председник општине Ражањ Добрица Стојковић је нагласио значај пута за грађане који живе на овом подручју.

− Свакако да је овај пут значајан људима. Пре свега два села  која се наслањају једно на друго и у катастарском смислу. Из једног и другог села има много породица, пријатеља, рођака који имају потребу да се чешће виђају. До сада то нису могли да раде на начин како им је сада омогућено, изградњом овог пута. Ја, просто, у њиховим очима и у њиховом дијалогу, разговору с њима видим, да због тога влада једно велико задовољство − примећује Стојковић.

Осим ове деонице из општинског буџета алексиначке самоуправе, биће рађена реконструкција дела пута Мозгово-Суботинац, што нам је потврдио и председник општине Алексинац Далибор Радичевић.

 

− Ми смо кренули од ове године да поправимо пут Суботинац-Мозгово, који је у доста лошем стању. Малопре смо и прошли тим путем. Кренућемо са једном деоницом од километар, сада у овој години. Настављамо следеће године. Због дужине свих путева на територији општине нисмо у могућности да урадимо целу деоницу у једној години – појаснио је Радичевић.

Председник Месне заједнице Мозгово, Драган Радивојевић је говорио о међусобној повезаности житеља ових села и њиховој тежњи да имају добар пут, који им знатно скраћује време и километре приликом њихових сусрета.

село Мозгово

− Људи су повезани  и родбински и имају парцеле отуда и одовуда границе катастарских општина. Неких педесетак година смо укључени око те акције како да се уради. Коначно смо, хвала Богу дочекали да дође тај дан − изјавио нам је Радивојевић.

Ова саобраћајница има и шири значај. Од данас Ражањци који путују за Сокобању скраћују себи пут, а Мозговчани и житељи околних села уз мању километражу стизаће до ауто-пута , а затим и даље према Централној Србији.

Улазак у село Црни Као из правца Мозгова

Један коментар

  1. Честитам грађанима Црног Каоа и Мозгова.
    Када ће се реновирати пут Рутевац – Суботинац?

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six + eighteen =