Још један успешан концерт Хора „Шуматовац”

Након прошлогодишњег веома запаженог концерта Алексиначког мешовитног хора „Шуматовац” у Католочкој цркви у Нишу, синоћ је одржан још један концерт. Ова певачка дружина је на свом репертоару уврстила 14 композиција углавном хришћанске музике разних народа.

Поред духовне музике, Хор је извео и неколико ренесансних композиција, као и оне са мотивима народне музике, а своје соло деонице имали су Марија Јањић, Милош Раденковић и Милан Митић.

− Задовољни осмеси на лицима певача кажу све о успеху синоћњег концерта. Презадовољни смо наступом и реакцијом публике, као и дочеком који су нам домаћини приредили – стоји у саопштењу АМХ „Шуматовац”.

Као и за сваки концерт, Хор „Шуматовац” извео је премијерно и једну потпуно нову композицију. У питању је нумера „Ханакпачап кусикуинин”, прва вокална полифона композиција штампана у Новом свету (забележена у Перуу 1631. године на Кечуа језику). Написао ју је анонимни Инка ученик фрањевачког свештеника Де Боканегре на језику племена Инка.

На самом крају концерта уследио је велики аплауз присутне публике, а према речима одушевљених домаћина, оваквих концерата ће бити још у будућности.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − 12 =