Награђени најбољи познаваоци саобраћаја

Након што је у организацији Ауто-мото савеза Србије, Министарства просвете и Основне школе „Аца Синадиновић” из Лоћике одржано Општинско такмичење „Шта знаш о саобраћајуˮ, данас је уприличена додела награда које је обезбедио Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац.

На овом 54. такмичењу учешће су узели ученици основних школа са територије наше општине и они су се такмичили у четири категорије, две за девојчице и исто толико за дечаке.

Првопласирани ученици у свим категоријама добили су по бициклу, док су ученицима који су заузели друго и треће место уручене кациге.

Када је реч о екипном пласману, ученици Основне „Љупче Николић” освојили су 1. место и ова образовна установа је такође добила бицикл. Такође, они су већ учествовали и на регионалном такмичењу на коме су остварили запажене резултате, па их очекује републичко.

− На окружном такмичењу наступили смо као екипа општине Алексинац, такмичење је одржано ове недеље у Основној школи „Петар Петровић Његош” у Нишу. На том такмичењу исто су остварени изванредни резултати. Имали смо два прва места, самим тим и пласман на републичко такмичење и имали смо једно друго место. То друго место је исто као прво зато што су обе наше девојчице освојиле по 100 поена. То је максимум. Због кише нису били вожени полигони, спретност и оценски полигон, него су рађени само тестови − појаснио је наставник у овој школи Александар Ранђеловић.

Иначе, за ово такмичење је на школском нивоу велики одзив ученика, па наставници имају велики проблем да изаберу праве кандидате који ће да знају да раде тестове и који ће да буду спретни на полигонима. Оно што истичу наставници, током самог такмичења, општинског, окружног па до републичког, ученици постају све бољи и бољи такмичари.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × five =