Јавна расправа о Буџету: Позив грађанима да доставе примедбе

Јавна расправа о Нацрту Одлуке о буџету општине Алексинац за 2023. годину је у току и трајаће до 1. децембра 2022. године. Заинтересовани грађани и организације могу своје предлоге, сугестије, примедбе, иницијативе и коментаре доставити на мејл budzetsoal@ymail.com, на Обрасцу за прикупљање предлога и сугестија који се налази на сајту општине www.aleksinac.org, најкасније до среде, 30. новембра 2022. године до 15 часова.

Отворени састанак у оквиру јавне расправе, са представницима Јавних предузећа, установама, удружењима, заинтересованим грађанима и представницима јавног информисања одржаће се у сали Скупштине општине Алексинац, у улици Књаза Милоша 169, у Алексинцу, у четвртак 1. децембра 2022. године, са почетком у 10 часова.

Јавну расправу организује Одељење за финансије Општинске управе општине Алексинац које припрема Нацрт Одлуке о буџету општине Алексинац за 2023. годину.

Полазне основе за израду Буџета за наредну годину су приходи, расходи и издаци из општинске касе у текућој години, уз ограничење да укупни расходи не могу да буду већи од номиналног раста бруто друштвеног производа (БДП), који је за 2023. годину пројектован 8,1 одсто. Када се ово узме у обзир очекује се да планиран Буџет општине Алексинац за наредну годину буде на приходовној страни 1.560.300.000 динара, колики би требао да буде и расход.

Имајући у виду тренутно стање буџета који се пројектује до краја 2022. године на 1.561.857.905 динара, може се рећи да би планирање општинске касе на приходовној страни од текућег прилива на око 1,5 милијарди било реално. Остаје да се види шта ће показати јавна расправа и коначни Нацрт Буџета општине Алексинац за 2023. годину, који након оцене јавности иде на усвајање од стране Општинског већа, а коначну одлуку доносе одборници Скупштине општине.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine + 20 =