Savet

Izmene u korišćenju para za saobraćaj

Savet za bezbednost saobraćaja na putevima opštine Aleksinac usvojio je na jutrošnjoj sednici izmenu programa korišćenje sredstava namenjenih za njegov rad. Savetu će za planirane aktivnosti na unapređenju saobraćaja na opštinskim putevima biti na raspolaganju preko četiri miliona dinara (4.011.778,oo) i planirano je da tri miliona dinara budu prikupljena u ovoj godini, dok su oko milion dinara (1.011.778,oo) preneta sredstva iz prethodnih godina. Planirano je da najviše novca i ove godine bude utrošeno na uređenje saobraćaja u zoni škola preko milion i osamsto hiljada (1.841.778,oo) dinara.

Članovi Saveta su odlučivali i o nekoliko pristiglih zahteva. Tako je dogovoreno da se formira komisija koja će nakon obilaska terena u selu Katunu pripremiti dokumentaciju za podnošenje zahteva za postavljanje ogledala na krivini u ovom naselju držaocu saobraćajnice JP „Putevi Srbije”. Zahtev Mesne zajednice Moravac da se u zoni škole postavi horizontalna i vertikalna signalizacija i obeleži kolovoz vibro trakama biće ispoštovan nakon što stigne projektna dokumentacija koja je u izradi.

Savet

Savet za bezbednost saobraćaja na putevima u opštini Aleksinac podržaće i dve akcije u ovoj oblasti, učešćem u projektu trening bezbedne vožnje za motocikliste koju organizuje republička Agencija za bezbednost, a obezbediće i nagrade (bicikli, kacige i prsluci) za najuspešnije učesnike Opštinskog takmičenja „Šta znaš o saobraćaju“ koje će biti održano 7. aprila u Osnovnoj školi „Vožd Karađorđe“ u Aleksincu.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

16 + 1 =