Изложбом отпочела Вождова недеља

У просторијама Основне школе „Вожд Карађорђе” данас је отварањем 41. омладинске изложбе фотографија отпочела Вождова недеља. Изложба је реализована у сарадњи са Фото клубом Алексинац, Центром за културу и уметност и Основном школом „Моше Пијаде” из Иванова, под покровитељством Фото савеза Србије.

− Срећна сам што смо данас били у прилици да представимо награђене радове. Изложба ће бити код нас током децембра, а онда путује у школе које су учествовале у овом конкурсу за 41. омладинску изложбу фотографија – рекла је Маја Радоман Цветићанин, директорка ОШ „Вожд Карађорђе”.

Четворо ученика ове основне школе учествовало је на овом конкурсу, а најуспешнији био је Иван Ћирић, ученик осмог разреда, који је добио похвалу у категорији до 16 година за фотографију „Беба поскока на јутарњем сунцу”, а која му је овом приликом и уручена.

Вождова недеља, манифестација Основне школе „Вожд Карађорђе” наставља се и у наредним данима занимљивим програмом.

− У наредним данима, сваког дана у подне је пригодни програм којим представљамо неке наше активности. Уторак је природњачки дан. Стручно веће наставника природних наука имаће занимљиве експерименте. У среду је спортски дан. У четвртак се надамо да ћемо заједно са комшијама, то су нам предшколци из вртића „Лане”, да замесимо славски колач и правимо украсе за славски колач, да имамо једну интерактивну радионицу – открила је директорка.

У петак, 9. децембра, је свечани дан када ова школа прославља Дан школе и славу Светог Алимпија Столпника. У малој сали школе од 10 часова биће приређен пријем гостију, а сат времена касније одржаће се сечење колача, а од 12 часова у алексиначком Дому културе биће приређен пригодни програм.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − 4 =