Представа о борби за женску равноправност

Током овогодишњег обележавања „16 дана активизма против насиља над женама” алексиначки Центар за културу и уметност организовао је низ садржаја, а један од њих биће одржан сутра. Представа „Да бар нисам женско” у продукцији Беоарта биће одиграна сутра, 6. децембра, са почетком од 20 часова.

− У представи глуме Ваја Дујовић и Милица Стефановић, а представа је на тему женске борбе и женске равноправности. Ради се о једној мигранткињи из Авганистана која покушава да пређе у Европу и представа је о томе на какве све препреке на том свом путу наилази − појаснила је Далиборка Стевановић, директорка ЦКУ.

Цена улазнице износи 300 динара.

Како најављује директорка Стевановић, за крај „16 дана активизма против насиља над женама” 10. децембра биће приказан документарни филм „Свет на леђима жене” о сексизму у разговору са Мирјаном Карановић. Филм се бави питањима родне равноправности и сексизма у свакодневном животу и медијима.

Премијера овог филма била је 5. августа ове године на отварању интернационалног „Нишвил” џез фестивала у Нишу, након чега је приказан на Међународном мултимедијалном новинарском фестивалу у Фажани у Хрватској. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × four =