Изложба Јована Недељковића: Инспирацију налази у свакодневном животу

У Арт-галерији Дома културе синоћ је отворена изложба колажа и цртежа Јована Недељковића, ученика трећег разреда Алексиначке гимназије.

Поставку ове занимљиве изложбе чине колажи са различитим темама, а посебном је чине портрети професора и познатих личности, који су заиста веродостојни и слободно можемо рећи да Јовану иду од руку.

− Уметник, пре свега сликар није онај ко уме да држи четкицу или оловку у руци, него онај ко уме да види. Наша чула нама дају информације, а наш је задатак само да их преточимо на папир, односно платно. То је задатак једног сликара. Што се тиче инспирације, инспирација се налази у свакодневном животу, а изложба је настала као плод мог рада – открио нам је Јован Недељковић, након отварања изложбе.

Поред успеха на пољу уметности, Јован је успешан и у школи, где је остварио одређене успехе из математике, физике и руског језика.

− Трудим се да на свим пољима будем колико-толико успешан и да у свим областима остварим бар неки просек. Залажем се за то да човек вреди онолико колико зна, па зашто не бисмо себе наградили неким знањем – закључио је Недељковић.


Јован Недљковић је рођен 2005. године у Нишу. Од рођења живи у Горњем Сухотну, где је завршио прва четири разреда основне школе. Више разреде је као вуковац и ђак генерације завршио у Основној школи „Вук Караџићˮ у Житковцу. Године 2020. уписао је гимназију у Алексинцу, где тренутно похађа трећи разред билингвалног одељења. Сликарством се бави као самоуки сликар. Учествовао је на више изложба и ликовних конкурса широм земље. Поред сликарства бави се и музиком.


Прва самостална изложба Јована Недељковића је одржана у организацији Алексиначке гимназије и Центра за културу и уметност Алескинац, а под менторством професора ликовне културе, Горана Јорданова. Част да отвори синоћну изложбу припала је директорки Алексиначке гимназије Данијели Вељковић.

Ова изложба у Арт-галерији Дома културе биће доступна за индивидуалне посете до 5. фебруара, а већ 6. фебруара сели се у хол Алексиначке гимназије.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × two =