Постхумна награда Февзију Шилику, човеку који је оживео Мотел

Врло емотивно је било данас у конгресној сали хотела “Босфорус” приликом уручења породици покојног Февзија Шилика, некадашњег власника овог објеката и још неколико привредних субјеката у Србији, признања додељеног од стране Амбасаде Турске у Београду. Господин Шилик је, осим што је инвестирао у наш град, својим активностима доприносио јачању привредних активности између Турске и Србије.

Породица, синови Февки и Икре, ћерка Елиф и супруга Бадема су још једном евоцирали успомене на покојног Шилика, поносни што су његови потомци, односно супруга, не скривајући емоције које су праћене и сузама.

Син Февки, обраћајући се присутнима, напоменуо је да су оца изгубили пре око три месеца и да још не могу да се навикну на новонасталу ситуацију, али да им дружење са пријатељима који су и данас присутни даје снагу. Он је још и казао да је главни разлог данашњег сусрета успомена на његовог оца и уручивање награде која се додељује на предлог амбасадора Републике Турске у Београду Хамија Аксоја.

− Волео бих да је мој отац примио ову награду, урадио је много. Увек се даноноћно мучио и никада није одустајао. Научио нас је да увек радимо и да никада не одустајемо. Приликом оснивања Удружења Турско-српског привредног друштва увек се трудио да подржи инвеститоре колико је могао. Нећу да идем предалеко, али пре свега желим да се захвалим мајци, супрузи, браћи и осталој породици, стричевима. Такође бих желео да се захвалим господину амбасадору на подршци коју нам пружа од првог дана − казао је син Февки.

Он је на крају упутио емотивну поруку свом покојном оцу: „Оче ми смо задовољни тобом као породица, надам се да си и ти задовољан нама”.

У име Алексинчана породици и присутнима се обратио председник општине Далибор Радичевић, казавши да je господин Февзи био човек који је имао велике визије. 

− Ово што видимо овде у Алексинцу, на овом месту где се и сада налазимо била је рушевина. Ружна слика на уласку у град. Данас овде имамо прелеп хотел којим сви можемо да се поносимо. Породицо, изгубили сте великог човека, човека који је увек био насмејан, увек спреман да помогне. На вама је да заједно са нама, људима који су га познавали, сачувамо сећање на њега тиме што ћете пре свега ви наставити његовим путем, а ми заједно са вама − завршио је Радичевић овом поруком.

Овом приликом амбасадор Хами Аксој породици Шилик уручио је постхумно Захвалницу Амбасаде Републике Турске у Београду Февзију Шилику за помагањe грађанима Турске који су боравили или у транзиту били у Србији, као и за његов допринос турским пословним људима који су инвестирали код нас.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 − one =