Изложба фотографија Милорада Милићевића: Љубав према фотографији још из основне школе

У Арт галерији Дома културе синоћ је приређено свечано отварање изложбе фотографија Милорада Милићевића, фотографа из Лесковца. Изложбу која носи назив „Сведок времена” синоћ су свечано отвориле његове колеге, мајстори фотографије, Хаџи Миодраг Миладиновић и Радисав Филиповић.

Интересовање за фотографију Милорад Милићевић стекао је још у основној школи, јер како каже била је то активност којом се бавио у своје слободно време.

− Мени је фотографија постала предмет пажње још у основној школи. То ми је била могућност да слободно време попуним неким смисленим активностима и да оно што је моје окружење пробам да забележим и представим познаницима и да нешто од тога оставим за породични албум. Фотографија је моја велика љубав и прозор у неки простор у коме сам се ја осећао задовољно и релаксирано. Увек сам се одмарао уз фотографски апарат, уз оне старе апарате за копирање у мокрим лабораторијама, данас уз дигиталну фотографију уз рачунар – каже Милићевић.

Поставку изложбе чине фотографије израђене у црно-белој техници, на којима доминирају људи у разним окружењима, разних занимања, различитих старосних доби, које је вешто Милићевић бележио.

− Људи су ми увек били фасцинантни. Људи различитих професија, различитог узраста, у различитим просторима, просто је то било за мене изазов да ја човека представим у његовом природном окружењу и да то његово окружење још употпуни неко његово казивање, неку његову причу. Трудио сам се и мислим да на многим фотографијама постоји мала прича или велика прича иза мале фотографије – открива аутор.

Изложба „Сведок времена” биће доступна за индивидуалне посете и у наредним данима па вас позивамо да је посетите. Организатор изложбе је Центар за културу и уметност Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine + seven =