На старту Лазар трећи, Брђанка осма

Нова сезона Трекинг и трејл лиге Србије, у којој учествује и тим Планинарско-скијашког клуба „Брђанка” из Алексинца, стартовала је око три језера надомак Суботице – Лудошког, Крвавог и Палићког. Учесници трке, њих више од 350, могли су изаберу једну од три стазе којом ће трчати или шетати – мала стаза је била дуга 19,5 километара са успоном од 38 метара, средња 29,8 км (успон 51 м) и велика стаза 39,2 км (успон 64 м).

Боје „Брђанке” бранили су: Саша Стевановић, Ненад Ранђеловић, Лазар Момчиловић, Павле Јовић, Илија Ранђеловић и Јелена Јонић.

На средњој стази Лазар Момчиловић је освојио треће место, док су остали чланови алексиначког тима успешно завршили велику стазу. У екипном пласману, у конкуренцији 25 планинарских клубова, „Брђанка” је заузела осмо место.

− Пред нама је друго коло које ће се одржати у Бабушници 7. априла. Што се наше екипе тиче, надам се да ће и овогодишња сезона бити успешна − казала је за наш портал Јелена Јонић, вођа трекинг тима „Брђанке”.

У календару Трекинг и трејл лиге Србије ове годинеима седам кола, као и првенство државе које ће се одржати 16. јуна на Фрушкој гори.

Фотографија: Лична архива

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen − two =