rutevačka petlja

Izgradnja rutevačke petlje 2020?

Preliminarna verzija plana za izgradnju rutevačke petlje i novog regionalnog puta između Aleksinca i Sokobanje početkom ove nedelje stavljena je na uvid građanima opštine Aleksinac. Predstavnici institucija, ustanova i pojedinci imaće petnaest dana da daju svoje mišljenje, predloge i sugestije, poručuju u Opštinskoj upravi, a očekuje se da konačna verzija plana bude završena početkom proleća naredne godine. rutevačka petlja

‒ Ovo je sada rani javni uvid, a kada završimo konačnu verziju biće i javni uvid koji će trajati 30 dana i tada će zainteresovani moći da se upoznaju sa ovom dokumentacijom – objašnjava Dalibor Marković, načelnik Odeljenja za privredu.

Izgradnja ove deonice državnog puta između Rutevca i Malog cveta u interesu je Sokobanje jer će obezbediti kraći i bolji put do ove opštine, a korist će imati i aleksinačka opština.

‒ Ono što je u interesu opštine Aleksinac jeste da dobijemo još jednu naplatnu rampu, još jednu petlju i mogućnost proširenja industrijske zone neposredno pored autoputa. Procena je da je ovo veliki interes opštine Aleksinac i naravno povećanje modernih putnih pravaca na teritoriji naše opštine – kaže Marković. 

Novi put biće širok petnaest metara sa svom potrebnom infrastrukturom, a biće postavljene i mostovske saobraćajnice. U aleksinačkom Odeljenju za privredu nadaju se da će radovi početi 2020. godine. Ipak to u najvećoj meri zavisi od Koridora Srbije, koji će finansirati celokupnu investiciju sa nešto manje od 250 miliona.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

12 − five =