rutevačka petlja

Изградња рутевачке петље 2020?

Прелиминарна верзија плана за изградњу рутевачке петље и новог регионалног пута између Алексинца и Сокобање почетком ове недеље стављена је на увид грађанима општине Алексинац. Представници институција, установа и појединци имаће петнаест дана да дају своје мишљење, предлоге и сугестије, поручују у Општинској управи, а очекује се да коначна верзија плана буде завршена почетком пролећа наредне године. rutevačka petlja

‒ Ово је сада рани јавни увид, а када завршимо коначну верзију биће и јавни увид који ће трајати 30 дана и тада ће заинтересовани моћи да се упознају са овом документацијом – објашњава Далибор Марковић, начелник Одељења за привреду.

Изградња ове деонице државног пута између Рутевца и Малог цвета у интересу је Сокобање јер ће обезбедити краћи и бољи пут до ове општине, а корист ће имати и алексиначка општина.

‒ Оно што је у интересу општине Алексинац јесте да добијемо још једну наплатну рампу, још једну петљу и могућност проширења индустријске зоне непосредно поред аутопута. Процена је да је ово велики интерес општине Алексинац и наравно повећање модерних путних праваца на територији наше општине – каже Марковић. 

Нови пут биће широк петнаест метара са свом потребном инфраструктуром, а биће постављене и мостовске саобраћајнице. У алексиначком Одељењу за привреду надају се да ће радови почети 2020. године. Ипак то у највећој мери зависи од Коридора Србије, који ће финансирати целокупну инвестицију са нешто мање од 250 милиона.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 − two =