Изабрана нова општинска Изборна комисија

Одборници Скупштине општине Алексинац данас су заседали на седници која је била заказана по хитном поступку. Разлог хитног сазивања одборника је Предлог одлуке о разрешењу и именовању чланова и њихових заменика сталног састава Општинске изборне комисије.

Како је образложио секретар Скупштине општине Драган Милојевић, јединица локалне самоуправе је у обавези да у Законом прописаном року донесе наведену одлуку, а потреба за променом састава комисије је настала након Споразума о унапређењу изборних услова и доношења Закона о локалним изборима у Скупштина Србије 4. фебруара.

У складу са чланом 20. Закона о локални изборима, чланови и заменици чланова  изборне комисије у сталном саставу именују се на предлог одборничких група сразмерно њиховој заступљености у укупном броју одборника који припадају одборничким групама. Ограничење је, да ниједна одборничка група не може да предложи више од половине чланова и њихових заменика.

У општини Алексинац, на дан ступања Закона на снази, има 40.752 бирача у Јединственом бирачком списку и по закону овдашњу Општинску комисију чине председник и његов заменик, као и 6 чланова и њихови заменици.

Три члана и заменици, међу којима су председник и заменик, испред Одборничке групе „Александар Вучић – за нашу децу” су председник Општинске изборне комисије Милош Цолић, дипломирани правник из Алексинца, а његов заменик је Никола Јевтић, такође, дипломирани правник из Алексинца. Затим Ташана Јевтић, дипломирани правник из Моравца, а заменик Александра Николић из Нозрине и Александар Миленковић, дипломирани информатичар из Прћиловице, чији ће заменик бити Јасмина Стошић, економски техничар из Глоговице.

Два члана и заменици су изабрани на предлог Одборничке групе „Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије” (СПС), Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма” и то су Драгослав Ненадовић из Алексинца чији је заменик Слађана Милошевић са Алексиначког Рудника и Стефан Ђурић, дипломирани правник из Алексинца, са замеником Тамаром Крстић из Прћиловице.

Самостални одборник Славиша Стевановић кандидовао је једног члана и заменика и то су Душица Стојановић, дипломирани педагог из Алексинца и Мирослав Поповић из Алексинца.

Једног члана и заменика такође су предложили самостални одборници Иван Димић и Горан Ђокић. То су Радован Јовановић из Алексинца и Снежана Димић, такође из Алексинца.

На предлог председника Скупштине општине за Секретара Изборне комисије изабран је Драган Милојевић, дипломирани правник из Алексинца, а за заменика секретара Дејан Милошевић, такође дипломирани правник из Алексинца.  

Ово је била једина тачка данашњег заседања Скупштине општине Алексинац, тако да је ово било једно од најкраћих заседања овог тела.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 5 =