Почео упис у ПУ „Лане”

Почетком прошле седмице, односно, од првог дана фебруара месеца Предшколска установа „Лане” почела је са уписом деце за школску 2022/23 годину.

У предшколску установу примају се деца за јаслену групу узраста до три године, у вртић или играоницу узраста од три до пет и по година, а за припремни предшколски програм (целодневни или полудневни) узраста од пет и по до шест и по година. Родитељи могу да пријаве дете за упис, лично у вртићу у Мишићевој улици бр.1 у стручној служби, a и по селима за припремни предшколски програм на 4 сата код васпитача.

Документација која је потребна приликом уписа се разликује у зависности од врсте боравка коју родитељи желе. Све информације тог типа родитељи могу видети на сајту, а образац захтева за упис са списком потребне документације може се преузети лично или на сајту установе, www.lanealeksinac.com.

Такође, постоји могућност за све родитеље, како за целодневни тако и за полудневни боравак да доставе документа преко еПортала. Врло је једноставно попуњавање онлајн обрасца без прилагања Извода из матичне књиге рођених и Уверења о запослењу који се аутоматски прибављају електронским путем. Пријавом деце на овај начин се избегавају гужве на шалтерима и у канцеларијама.

Сви родитељи који су већ поднели захтев, а деца нису уписана до почетка конкурса, у обавези су да обнове пријаву, тј. поднесу нов захтев.

Када је реч о упису деце за припремни предшколски програм, то је обавезни програм и родитељи су у обавези да упишу децу која су рођена од 1. марта 2016. до краја фебруара 2017. године. Деца која су рођена у овом периоду су у обавези да крену од првог септембра у припремни предшколски програм.

Конкурс за пријем деце траје два месеца, односно до 31.марта. Листе уписане деце, целодневног боравка и играоноце биће објављени до 20. јула, а распоред за припремни предшколски програм, целодневни, у трајању од четири сата биће објављен последњег дана у месецу августу текуће године.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × four =