Pijaca

Изабран извођач радова на пијаци

Након пресељења бувљака и рашчишћавања простора, у склопу наставка припрема за почетак радова на реконструкцији Зелене пијаце, одабран је и извођач радова са којим ће данас бити потписан уговор. На овим пословима биће ангажован конзорцијум фирми „МБН” градња из Нозрине и „Утва силос” из Ковина, које ће имати рок од 90 дана за завршетак радова. Ове две фирме дале су најмању понуду на тендеру, која је испод процењене вредности, тако да ће инвестиција коштати 16.695.542 динара и, како сазнајемо, реч је о цени без ПДВ-а јер су радови које финансира ЕУ ПРО ослобођени ПДВ-а.

Ових дана биће одабран и надзорни орган, као и лице које ће бити задужено за безбедност и здравље радника, па се очекује да извођач буде уведен у посао 18. фебруара. Поред изградње надстрешнице и санације пијачних мокрих чворова, у плану је да се кроз пројекат набави и 200 типских тезги које ће бити намењене продавцима на Зеленој пијаци.

Пројектни тим је у обавези да донесе и одлуке о правилима понашања на пијаци, што ће бити један од задатака током реализације овог пројекта који са 80% средстава суфинансира ЕУ ПРО. У Општинској управи кажу да је Алексинац први који ће отпочети реализацију свог пројекта у групи од 37 општина и градова чије је пројекте подржао овај програм Европске Уније.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 3 =