Иза нас последњи викенд Културног лета, вечерас концерт Николе Чутурила

Минулог петка овдашња публика, у оквиру програма Културног лета, уживала је у глумачким бравурама Марије Меденице која се представила монодрамом „Неодустајање”.

Фото: Саша Гидра Марковић (Алексинац.нет)

Овај својеврсни пројекат глумице Српског народног позоришта из Новог Сада тематизује феномен позоришта из закулисне перспективе и представља на неки начин „вирење кроз кључаоницу” у интимни простор једне глумице. Њено стасавање у уметничком свету испуњено је бројним изазовима и дилемама, а најважнија одлука коју треба да донесе је да ли да одустане од позоришта.

Суботњи програм обележили су добри наступи овдашњих певачких дружина, Алексиначког мешовитог хора „Шуматовац” и удружења „Певница”.

 Хор „Шуматовац” се представио добро познатим репертоаром који су обогатили композицијама са којима ће наступити на предстојећим „Мокрањчевим данима” 9. септембра у Неготину. Своје соло наступе забележили су Милош Раденковић, Викторија Чуриловић, Анђела Живановић и Анђела Голубовић. Хором руководи Димитрије Голубовић.

Након „Шуматовца” наступила је „Певница” под диригентском палицом Марка Стевановића. Они су за овдашњу публику припремили занимљив репертоар сачињен од српских и македонских народних песама са којима се представљају на наступима у земљи и региону.

Због ранијег отказивања концерта ученика Основне музичке школе „Владимир Ђорђевић” из Алексинца недеља је била без програма.

Овогодишњи програм „Културног лета” завршава се вечерас наступом Николе Чутурила – Чутуре, гитаристе који је обележио југословенску рок музику.

Од 1976. године свира у многим познатим рок групама као што су Електрични оргазам и Рибља чорба. Оно што се издваја из рада Николе Чутурила је и писање музике за позоришне комаде и филм. Његове песме красе албуме наших реномираних рок музичара као што су ЈУ Група, Кербер, Дејан Цукић и многи други.

Као предгрупа Николи Чутурилу наступиће Музички клуб Центра за културу и уметност Алексинац. Концерт ће бити одржан на платоу испред Дома културе са почетком у 20 часова.

Насловна фотографија: Стефан Живковић (Ал прес) и Саша Гидра Марковић (Алексинац.нет).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 5 =