Вечерас и званично отварање друштвеног клуба

Села су нам демографски све старија, а оно мало младих што је остало и нема неког великог избора када су у питању друштвене активности. Зато је пре неколико година група активиста из Месне заједнице Дољи Љубеш, на челу са предузимљивом Драганом Пешић, покренула акцију обезбеђивањa просторија у Дому културе у виду клуба где би се млади дружили и проводили своје време, а старији тај простор понекад користили за своје активности.

Шта је планирано то је и остварено уз финансијску помоћ Општине Алексинац и тамошње месне заједнице. Наравно, не сме се заборавити ни допринос појединаца. Иницијатор Драгана каже да захвалност дугују и Мирољубу Пешићу, иностраном пензионеру, који је платио молерске и керамичке радове и тиме доста уштедео новаца и време инвеститору, као и мештанину Живораду Мирковићу који је помагао у извођењу мајсторских радова.

У акцији су се укључили и они којима је клуб пре свега намењен, а то су млади. Како истиче наша саговорница омладинци су урадили завршно сређивање и учествовали у копању канала и осталог за увођење воде и канализације. Њихова другарица и мештанка Марија Пешевски, дипломирала на Академији уметности – одсек дизајн ентеријера, без надокнаде осмислила је и уредила изглед друштвених просторија у којима ће се окупљати млади не само из Доњег Љубеша већ и околних насеља.

У овом лепо уређеном простору моћи ће да уживају званице и посетиоци на свечаном отварању заказаном за вечерас, у суботу, од 20 часова. Део тог амбијента након завршетка радова дочараће нам и фотографије које нам је послала једна од учесница акције Драгана Пешић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × four =