Из „Вожда” поручују: Јабука на дан, држи доктора ван

Основна школа „Вожд Карађорђе” у Алексинцу се и ове године прикључила обележавању Светског дана јабуке пригодном манифестацијом у дворишту и згради школе.

Ученици нижих разреда уз помоћ својих учитељица, мама, тата и других рођака су на креативан начин представили јабуку кроз своје ликовне и литералне радове, као и предмете и ствари направљене од јабуке. А нису изостале ни посластице које се праве од овог воћа.

Поред изложбеног дела који се налазио у дворишту школе, у самој школи су се одвијале и креативне радионице. Школу је посетила група малишана из Предшколске установе „Лане”, играоница из града и „прве комшије” ученици и наставници Основне школе „Смех и суза”.

Породично газдинство „Димитријевић” из Доњег Крупца је и ове године даривало Основну школу „Вожд Карађорђе” јабукама различитих сорти са своје плантаже. Овој манифестацији прикључила се и „Плантажа Милошевић” из Моравца која поред ароније производи и хладно цеђене природне сокове од воћа, а који су за ову прилику донели сок од јабуке.

Светски дан јабуке је први пут обележен 21. октобра 1990. године у Уједињеном Краљевству, где се и данас праве велике манифестације и догађаји поводом овог дана. С временом су традицију обележавања Дана јабука у свету прихватиле и бројне школе, ресторани и организације представљајући на тај начин важност јабуке у здрављу и прехрани људи.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − five =