Награда у праве руке

Одбојкашки клуб Пин из Алексинца, основан 2017. године, добио је недавно значајно признање – Плакету Одбојкашког савеза Нишавског округа.

− Плакету смо добили за успешну сарадњу и допринос развоју одбојке и она ће бити нови подстицај за наставак наших активности − каже у разговору за наш портал Милош Нешић, председник и један од тренера Одбојкашког клуба Пин. – Презадовољан сам што смо у последњих неколико година, као релативно млад клуб, успели да остваримо доста добре резултате. Освојили смо доста медаља и пехара, како екипно тако и појединачно. Ипак, наш  највећи успех је то што смо за ово време успели да анимирамо велики број деце да се баве спортом. Интересовање младих за бављење одбојком постоји и надам се да ће да се створе сви услови да овај спорт живи у нашем граду − истиче Нешић и додаје да је Пин, између осталог, добитник награде Спортског савеза општине за најбољи млади спортски колектив, као и многих индивидуалних признања за играче и играчице. − Клуб је до сада успешно организовао четири турнира у одбојци на песку, мушка сениорска екипа две године заредом је била надомак пласмана у Другу лигу Србије, али се то није десило због многих проблема, пре свега финансијских. У лигама су забележени добри резултати у различитим старосним категоријама. Кадетска екипа је 2019. године доспела до полуфинала завршног турнира нашег региона − вели наш сагорник.

Када је реч о овогодишњим резултатима, треба поменути да су сениорке у МОЛ Ниша у доста јакој конкуренцији освојиле треће место и да је играчица Миа Филиповић од стране Спортског савеза општине награђена као перспективна спортисткиња.


„Одбојка зове – мој први смеч”

У сарадњи са Одбојкашким савезом Србије, ОК Пин је почетком године почео реализација пројекта за дечаке до 14 година,  под називом „Одбојка зове – мој први смеч”. У Нишу је пре неколико дана одржан тренинг и тестирање којима су присуствовали и учесници пројекта из нашег града.

У плану је организовање кампа, а то ће бити изузетна прилика да учесници пројекта раде са најстручнијим људима  и буду у конкуренцији за одабир у репрезентацију Србије у њиховој старосној категорији.


Одбојка на песку, пети пут

Одбојкашки клуб Пин заједно са Спортско-рекреативним савезом Алексинца (СРЦА), Канцеларијом за младе, Савезом за школски спорт и Спортским савезом општине, пети пут заредом, од 1. до 3. јула организоваће турнир у одбојци на песку за мушкарце по систему два на два и за девојке три на три.

Осим медаља и пехара, учесници турнира могу рачунати и на новчане награде.


Фотографије: Инстаграм ОК Пин.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − 12 =