I trećeg dana ćutnja i paljenje sveća

Treći dan zaredom tačno u 15 časova grupa građana Aleksinca, njih stotinak pretežno mladih je palilo sveće i izražavalo žaljenje zbog tragične pogibije mladog sugrađanina Alekse Stojmenovića (1995.). Ni ovog puta, osim istaknutih transparenata „Pravda za Aleksu” i „Živiš” nije bilo nikakvih pismenih ni usmenih zahteva.

Policija je već ranije saopštila da je mladić sa inicijalima O.P. (rođen 2003.) iz Aleksinca osumnjičen je da je u jednom restoranu u Aleksincu udario dvadesetpetogodišnjeg mladića i naneo mu teške telesne povrede od kojih je preminuo. M. S.(rođen 1995. godine) i Z. T. (rođen 2003. godine) iz Aleksinca se sumnjiče da su u istom restoranu učestvovali u tuči. Takođe, Policijska uprava u Nišu je juče saopštila da je u saradnji sa Osnovni javnim tužilaštvom u Aleksincu uhapsila J. R. K. (1982), vlasnicu ugostiteljskog objekta u Aleksincu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije i sprečavanje i ometanje dokazivanja.

Današnje okupljanje građana Aleksinca je završeno kao i juče šetnjom ulicama grada bez incidenata. Za sada se može samo nagađati šta ovim šetnjama i ćutnjom poručuju mladi koji se svakog dana u 15 časova okupljaju ispred Doma kulture gde se nalazi slika pokojnog Alekse.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

sixteen − one =