И трећег дана ћутња и паљење свећа

Трећи дан заредом тачно у 15 часова група грађана Алексинца, њих стотинак претежно младих је палило свеће и изражавало жаљење због трагичне погибије младог суграђанина Алексе Стојменовића (1995.). Ни овог пута, осим истакнутих транспарената „Правда за Алексу” и „Живиш” није било никаквих писмених ни усмених захтева.

Полиција је већ раније саопштила да је младић са иницијалима О.П. (рођен 2003.) из Алексинца осумњичен је да је у једном ресторану у Алексинцу ударио двадесетпетогодишњег младића и нанео му тешке телесне повреде од којих је преминуо. М. С.(рођен 1995. године) и З. Т. (рођен 2003. године) из Алексинца се сумњиче да су у истом ресторану учествовали у тучи. Такође, Полицијска управа у Нишу је јуче саопштила да је у сарадњи са Основни јавним тужилаштвом у Алексинцу ухапсила Ј. Р. К. (1982), власницу угоститељског објекта у Алексинцу, због постојања основа сумње да је извршила кривична дела непоступање по здравственим прописима за време епидемије и спречавање и ометање доказивања.

Данашње окупљање грађана Алексинца је завршено као и јуче шетњом улицама града без инцидената. За сада се може само нагађати шта овим шетњама и ћутњом поручују млади који се сваког дана у 15 часова окупљају испред Дома културе где се налази слика покојног Алексе.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 3 =