Савет за здравље – Епидемијска ситуација све боља

Након дужег периода јуче је одржана седница Савета за здравље општине Алексинац. На почетку седнице члановима Савета предочен је записник о примопредаји Холтера крвног притиска и ЕКГ холтер коју су на иницијатуву Савета купљени Дому здравља Алексинац, а предати су Општој болници. Међутим, након три и по месеца они још нису стављени у функцију, јер недостаје софтвер којим би се очитавали резултати. У болници кажу да су у поступку набавке софтвера и у најскорије време холтери ће бити приведени функцији.

У наставку заседања Савета за здравље уследили су извештаји Дома здравља и Опште болнице о броју заражених вирусом короне током марта, априла и у првој половини маја, а такође и о броју вакцинисаних како првом, тако и другом дозом вакцине.

У мају је од 4.821 тестираног лица позитивно на вирус короне било 1698 особа, у априлу је тестирано 3401 лице и код њих 818 је тест показао присуство вируса, док је од 1. до 17. маја тестирано 1366 лица и свега 93 је било позитивно. Како кажу надлежни, побољшање епидемијске ситуације највероватније је последица добре имунизације, јер је на територији наше општине првом дозом вакцинисано 13.460, а ревакцинисано 8.994 особе.

Како се могло чути на крају седнице Савета, заштитник права пацијената није имао писмених притужби на рад како Дома здравља тако и болнице.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven + 1 =