И Магна у групи хуманитараца

Завод за трансфузију крви из Ниша са Црвеним крстом Алексинац већ дуги низ година успешно сарађује и организује како редовне акције крви, тако и акције затвореног типа у алексиначким средњим школама, јавним установама, Жандармерији и компанији „Граммер”. О потенцијалној сарадњи и укључивању новоотворене компаније „Магна” у акције добровољног давања крви, говорило се данас на састанку са њеним руководиоцима у просторијама овдашњег Црвеног крста.

− Са Магном, као једном од носилаца великих послова и великог броја запослених у Алексинцу, данас смо одржали један радни састанак на коме смо говорили о организовању добровољних акција крви и организацији давалаштва на начин који неће реметити њихову производњу, али омогућити даваоцима да дају крви и да искористе све принадлежности које им следују по закону – казао је др Предраг Ђорђевић, шеф организације давалаштва нишког Завода за трансфузију крви, и закључио да ће у договору са овом компанијом ускоро организовати и пробну (пилот) акцију.

Руководиоци канадске компаније „Магна”, која послује на Житковачком путу и тренутно упошљава 350 радника, а наредне године са капацитетом од око 1000 радника, сматрају да је за компанију ове величине веома важно да се оствари сарадња на свим пољима.

− Желимо да се укључимо у акције добровољних даваоца крви зато што је за фирму као што је Магна, за некога ко је тек дошао у Алексинац, веома важно да оствари сарадњу на свим пољима и да нас „добра слика” прати све време нашег пословања у Алексинцу. Сигуран сам да ће ова акција бити успешна и да ћемо је остваривати што чешће – поручио је Слободан Васиљковић, директор производње у Магни.

С обзиром да снабдевају 17 банака крви на читавој територији Југоисточне Србије, из Завода за трансфузију крви Ниш сматрају да је добар корак, сарадња са компанијама које послују на овој територији.

− Што се тиче давалаштва велики је значај да се укључе велике и мале компаније, а највећи је значај да се укључе грађани односно даваоци крви. Без њих нема ни великих ни малих компанија ни довољних количина крви – сматра Ђорђевић и додаје да је дневно потребно око 190 јединица крви како би се покриле потребе за овом драгоценом течношћу.

Према најавама из алексиначког Црвеног крста, у наредној 2021. години планирано је да екипе Завода за трансфузију крви из Ниша посете Алексинац чак 46 пута.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 + thirteen =