Хумор и сатира у доба короне

Фестивал хумора и сатире „Јужњачка утеха”, сада већ традиционални програм у културном календру Центра за културу и уметност, биће отворен сутра изложбом графика „Поезија која се гледа” Поп Душана Ђурђева, у холу Дома културе са почетком у 18 сати. 15 минута након отварања уследиће и промоција његове књиге „Етичко чишћење”

У четвртак, 5. новембра, централни догађај биће представљање стваралаштва Александра Чотрића, које ће бити организовано у Великој сали Дома културе са почетком у 18 сати. Гост вечери биће Сенка Павловић, која ће представити своју књигу „Смехом против короне” која је настала током ове пандемије.

Изложба карикатура Горана Ћеличанина у холу Дома културе отвориће трећи дан фестивала. Свечано отварање је заказано за 12 сати. Само пола сата касније у Великој сали биће одржана трибина „Новинарска сатира” на којој ће говорити Александар Чотрић, Бојан Љубеновић и Драгутин Минић Карло.

За 17 сати заказана је изложба „Flower power” Југослава Влаховића, чија поставка ће бити смештена у сали Дома омладине. У Великој сали са почетком у 17 сати и 30 минута биће уприличено представљање Београдског афористичарског круга на којој ће афоризме говорити Драгутин Минић Карло, Александар Чотрић, Раша Папеш, Бојан Љубеновић, Митар Ђерић – Лаки, Миодраг Стошић и наш суграђанин Славомир Васић, након чега ће у 19 сати уследити музичко-сценски перформанс – концерт „Грбаве танге” Миодрага Стошића који ће са својим пријатељима изводити сонгове за које је писао текст.

И на самом крају недеље, тачније у суботу у оквиру Ликовне радионице Центра за културу и уметност гостоваће наш познати карикатуриста Саша Димитријевић из Ниша, који ће деци, полазницима ове радионице, представити програм „Карикатура за децу и са децом”.

Програм „Јужњачке утехе”, фестивала хумора и сатуре, биће потпуно бесплатан и биће доступан за све заинтересоване људе, уз напомену да ће сви програми протећи у складу са актуелним мерама превенције ширења вируса корона, што укључује и ношење маски током трајања програма.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 + twenty =