Хор „Шуматовац” минуле суботе гостовао у Пожаревцу

На 6. Фестивалу духовне и световне музике који је протекле суботе одржан у Пожаревцу наступио је и Алексиначки мешовити хор „Шуматовац”. Под диригентском палицом Димитрија Голубовића, Алексинчани су се представили композицијама Архангелског и Сибелијуса и обрадама народних песама. Посебан утисак на публику оставила је народна песма „Заспо Јанко” у аранжману Душана Покрајчића, а које су као солисткиње извеле Викторија Чуриловић, Анђела Живановић и Анђела Голубовић.

Поред „Шуматовца”, на минулом фестивалу наступили су Хор Цркве Свете Петке из Пожаревца, Градски хор „Марги” из Ћуприје, Црквени хор „Слога”, при храму Светог Ђорђа из Смедерева, Градски хор „АС” из Вршца, Хор „Преподобни Роман Слаткопојац” из Панчева и Камерни женски црквени хор „Жива вода” из Ниша.

На крају фестивалске вечери чланови свих хорова заједнички су отпевали композицију Стевана Стојановића Мокрањца „Тебе појем”.

Овај традиционални фестивал одржава се поводом црквене славе Свете Петке благословом Његовог Преосвештенства др Игњатија и протојереја Владимира Кочабера, старешине Цркве Свете Петке у Пожаревцу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 5 =