Главна тема Савета: Дечја ауто-седишта и паркинг места

Минуло заседање Савета за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац почело је разматрањем једне лепе тачке дневног реда. Како је почетком прошле седмице завршен јавни позив, Савет је одлучио да прихвати 26 захтева за доделу дечијих ауто-седишта, а након што се позитивно изјасни и Општинско веће биће додељено 27 седишта, јер је у захтевима и један пар близанаца.

У наставку заседања највише је било речи о паргинг местима. Неколико тачака је било посвећено захтевима грађана да се у граду обезбеде паркинг места за инвалиде, а и поједине фирме су тражиле закуп места за истовар робе. Када је реч о местима за паркирање инвалида, у старом пројекту су постојала та места, а биће убачена и у нови, јер су за сада испуштена. Фирме ће морати да доставе за која возила и које носивости им је потребан паркинг, па ће на основу тога добити одговор Савета.

И на овом дневном реду било је захтева за постављањем успоривача саобраћаја и то у  Великом Дреновцу, а такође и саобраћајног огледала у Устаничкој улици у граду. Као и по ранијим захтевима, савет је упутио комисију која ће да избодује оправданост постављања лежећег полицајца и огледала.

На крају заседања чуо се извештај комисије која је обишла улицу Петра Зеца и предложила да се наспрам капије касарне поставе два огледала како би могло да се прати одвијање саобраћаја из оба правца и како би се олакшало укључивање возила одреда Жандармерије у саобраћај.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 − six =