Гимназијалци великог срца

Ученици треће године Алексиначке гимназије данас су показали своју хуманост. Ови млади људи су својим добровољним активностима, у сарадњи са Црвеним крстом донирали гардеробу и тиме показали дух солидарности, као и љубав према заједници.

У склопу своје посвећености и друштвеној одговорности, ученици су се са својим разредним старешином договорили да пруже помоћ онима којима је неопходна.

Јелена Франета и Ива Здравковић

– Циљ ове акције био је да пре свега помогнемо нашим вршњацима али и да на неки начин њима улепшамо дан. Надамо се да ћемо да подстакнемо људе који желе да ураде исто, да то и ураде јер наше мало некоме значи много – објашња Ива Здравковић, ученица ове школе.

Како каже Јелена Петровић из Црвеног крста, ово је први пут да на овакав начин сарађују са Алексиначком гимназијом и нада се да ће у даљем периоду наставити овакав вид сарадње.

Јелена Петровић

Разредни старешина Јелена Франета је појаснила идеју овог племенитог чина.

– Ми смо се на часу одељењске заједнице договорили и правили план шта бисмо то могли да урадимо и да помогнемо грађанима нашег малог Алексинца. Договор и њихов предлог је био да у оквиру Црвеног крста донирамо оно што је потребно одређеним породицама – објашњава Франета.

Након успешног одвијања ове акције, ови хуманитарци су се већ усагласили за још један хуманитарни чин, а то је да у оквиру новогодишњих пакетића донирају школски прибор и све оно што је потребно деци.

Иначе, из алексиначког Црвеног крста подсећају грађане на то да се испред ове организације налази контејнер за половну гардеробу и да сваки хумани грађанин може донирати гардеробу и у периоду када када су просторије ове организације затворене.  

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 5 =