Илија трећи у Србији, са Купа Партизана пет одличја

По једно треће, пето и седмо место – то је биланс такмичара Џудо клуба Алексинац на Првенству Србије за млађе кадете које је одржано у Београду.

У категорији до 73 килограма, Илија Трајковић је, након три добијена меча и једног пораза, освојио треће место и бронзану медаљу. Лазар Стоиљковић се такмичио у категорији до 81 килограма, одлично је почео и после две победе изгубио је у полуфиналу. И поред доброг наступа, поражен је борби за треће место и у крајњем скору се пласирао на пету позицију. Јакша Јаковљевић (до 55 кг) изгубио је на старту, а затим и у репесажу.

 

− Поред недавно освојене сребрне медаље на Првенству Србије за млађе пионире и једног петог места, сада смо изборили бронзу у кадетској конкуренцији и једно пето место. Честитам такмичарима на постигнутим резултатима и на успешном представљању клуба и нашег града − каже Бојана Станковић, тренер Џудо клуба „Алексинац”.

Чланови клуба, њих седморо, учествовали су и на 10. по реду Купу Џудо клуба Партизан  „Светислав Ивановић ЕС” који је одржан у Београду поводом 70 година постојања и рада овог спортског колектива. Освојили су пет медаља – по једну златну и сребрну и три бронзане.

У категорији млађих дечака до 46 килограма, Вељко Манојловић се окитио најсјајнијим одличјем. Друго место и сребрну медаљу изборио је Лав Петровић у конкуренцији старијих дечака до 50 килограма, док су трећа местаи бронзане медаље освојили Дуња Драгићевић (ст. полетарке, – 28 кг), Ксенија Павловић (мл. девојчице, – 48 кг) и Петар Стоиљковић (мл. дечаци, – 50 кг).

На такмичењу је учествовало око 580 младих бораца из Србије, Бугарске и БиХ, односно Републике Српске.

У недељу чланови Џудо клуба „Алексинац“ учествоваће на Међународном меморијалном турниру „14. октобар” у Краљеву.

Фотографије: ЏК „Алексинац”

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × one =