Gerontološki centar „Jelenac” – ponos opštine Aleksinac

Svečanom akademijom pod nazivom „Doživeti stotu” juče je u sali Doma kulture obeležena 70. godišnjica postojanja i rada Gerontološkog centra „Jelenac”. Na samom početku prikazan je prigodan dokumentarni film o ovoj ustanovi čiji se počeci vezuju za februar 1948. godine kada je desetak korisnika Doma ubogih iz Niša preseljeno u prostorije stare osnovne škole u ulici Momčila Popovića br.156 u Aleksincu.

Povodom ovog jubileja direktor ustanove Dragan Veselinović je uručio zahvalnice ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i opštini Aleksinac.

U ime ovog ministarstva zahvalnicu je primila pomoćnica ministra Suzana Mišić koja je između ostalog rekla da je Gerontološki centar „Jelenac” reper kakav bi trebalo da se postavi i da se prati u svim ustanovama u sistemu socijalne zaštite.

‒ Prilikom današnje posete videla sam da je u ovoj kući čovek na prvom mestu. Sigurna sam da ovakav poduhvat i ovakvu posvećenost korisnicima država prepoznaje i da sredstva i pomoć s njene strane, neće izostati – rekla je Suzana Mišić.

Primajući zahvalnicu, zamenik predsednika Opštine Čedomir Rakić je istakao da je opština Aleksinac ponosna što ima jednu ovakvu ustanovu socijalne zaštite, ne samo zbog kvaliteta usluga i odnosa prema korisnicima već i zbog činjenice da je malo Gerontoloških centara u Srbiji koji ovoliko dugo postoje.

U muzičko-poetskom programu koji je osmislio psiholog ove ustanove Dragoslav Ranđelović nastupili su hor „Pevnica”, Aleksinački gradski orkestar, GKUD „Aleksinac”, korisnik centra „Jelenac” Dalibor Savić i glumac, Miloš Paović.

Fotografije sa ovog događaja možete pogledati na fejsbuk stranici Radio Aleksinca.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

twenty + eight =