Геронтолошки центар „Јеленац” – понос општине Алексинац

Свечаном академијом под називом „Доживети стоту” јуче је у сали Дома културе обележена 70. годишњица постојања и рада Геронтолошког центра „Јеленац”. На самом почетку приказан је пригодан документарни филм о овој установи чији се почеци везују за фебруар 1948. године када је десетак корисника Дома убогих из Ниша пресељено у просторије старе основне школе у улици Момчила Поповића бр.156 у Алексинцу.

Поводом овог јубилеја директор установе Драган Веселиновић је уручио захвалнице министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и општини Алексинац.

У име овог министарства захвалницу је примила помоћница министра Сузана Мишић која је између осталог рекла да је Геронтолошки центар „Јеленац” репер какав би требало да се постави и да се прати у свим установама у систему социјалне заштите.

‒ Приликом данашње посете видела сам да је у овој кући човек на првом месту. Сигурна сам да овакав подухват и овакву посвећеност корисницима држава препознаје и да средства и помоћ с њене стране, неће изостати – рекла је Сузана Мишић.

Примајући захвалницу, заменик председника Општине Чедомир Ракић је истакао да је општина Алексинац поносна што има једну овакву установу социјалне заштите, не само због квалитета услуга и односа према корисницима већ и због чињенице да је мало Геронтолошких центара у Србији који оволико дуго постоје.

У музичко-поетском програму који је осмислио психолог ове установе Драгослав Ранђеловић наступили су хор „Певница”, Алексиначки градски оркестар, ГКУД „Алексинац”, корисник центра „Јеленац” Далибор Савић и глумац, Милош Паовић.

Фотографије са овог догађаја можете погледати на фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 5 =