Filip prvi na Svetskoj rang-listi!

Filip Trajković, član aleksinačkog Džudo i džiu-džicu kluba NiF i reprezentacije Srbije je prvi na rang listi koju je ovih dana objavila Svetska džui-džicu federacija. Naš mladi sugrađanin, koji se takmiči u kategoriji juniora do 94 kilograma, osvojio je 470 bodova, čak 150 više od dvojice drugoplasiranih takmičara – Aleksandra Olenikova iz Rusije i Ilariona Andriaidisa iz Grčke.

Ovo je zaista istorijski uspeh, pogotovo kada se ima u vidu da do sada nijedan takmičar iz naše zemlje nije bio na čelu rang liste Svetske džiu-džicu federacije.

U ovu godinu Filip je ušao kao aktuelni prvak Evrope i postao stipendista Mininistarstva omladine i sporta Republike Srbije najvišeg međunarodnog ranga.

U 2018. godini osvojio je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Abu Dabiju (UAR), na Evropskom šampionatu u Bolonji (Italija), posle dve pobede, zbog povrede, lekari mu nisu dozvolili da se dalje takmiči, pa je morao da se zadovolji četvrtim mestom. Osvojio je zlatna odličja na Grend slemovima u Nemačkoj i Francuskoj, kao i na brojnim međunarodnim turnirima. Osvojio je i titulu državnog prvaka i bio član ekipe NiF-a koja je osvojila Jadransku ligu.

Osim izvanrednih sportskih rezultata, 19-togodišnji Filip Trajković, koji je student prve godine niškog Elektronskog fakulteta, je i dvostruki nosilac Vukove diplome, jer je sa odličnim uspehom (prosek 5,00) završio Osnovnu školu „Ljupče Nikolić” i Aleksinačku gimnaziju.

Borilačke sportove trenira skoro deceniju i po, višestruki je državni prvak i pobednik Kupa Srbije, a za reprezentaciju naše zemlje nastupa od 2008. godine.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

four × three =