Филип први на Светској ранг-листи!

Филип Трајковић, члан алексиначког Џудо и џиу-џицу клуба НиФ и репрезентације Србије је први на ранг листи коју је ових дана објавила Светска џуи-џицу федерација. Наш млади суграђанин, који се такмичи у категорији јуниора до 94 килограма, освојио је 470 бодова, чак 150 више од двојице другопласираних такмичара – Александра Оленикова из Русије и Илариона Андриаидиса из Грчке.

Ово је заиста историјски успех, поготово када се има у виду да до сада ниједан такмичар из наше земље није био на челу ранг листе Светске џиу-џицу федерације.

У ову годину Филип је ушао као актуелни првак Европе и постао стипендиста Мининистарства омладине и спорта Републике Србије највишег међународног ранга.

У 2018. години освојио је бронзану медаљу на Светском првенству у Абу Дабију (УАР), на Европском шампионату у Болоњи (Италија), после две победе, због повреде, лекари му нису дозволили да се даље такмичи, па је морао да се задовољи четвртим местом. Освојио је златна одличја на Гренд слемовима у Немачкој и Француској, као и на бројним међународним турнирима. Освојио је и титулу државног првака и био члан екипе НиФ-а која је освојила Јадранску лигу.

Осим изванредних спортских резултата, 19-тогодишњи Филип Трајковић, који је студент прве године нишког Електронског факултета, је и двоструки носилац Вукове дипломе, јер је са одличним успехом (просек 5,00) завршио Основну школу „Љупче Николић” и Алексиначку гимназију.

Борилачке спортове тренира скоро деценију и по, вишеструки је државни првак и победник Купа Србије, а за репрезентацију наше земље наступа од 2008. године.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 + fourteen =