Filip Prvak Evrope

Филип на крову Европе!

Филип Трајковић, члан алексиначког Џудо и џиу-џицу клуба НиФ освојио је прво место на Европском првенству сениора у џиу-џици, које је од 31. маја до 2. јуна одржано у престоници Румуније, Букурешту. Резултат тим значајнији ако се има у виду да је Трајковић још увек јуниор и да је био најмлађи такмичар у конкуренцији сениора до 94 килограма.

На путу до победничког трона и златне медаље, Трајковић је у тешкој борби са 16:14 победио бившег јуниорског првака света Максимилијана Штрауса из Немачке. У полуфиналу је са 18:17 савладао актуелног светског првака Михаила Коштјука, да би у финалу победио вицешампиона света Переза Александра из Француске са 19:17.

Filip Prvak Evrope    Filip Prvak Evrope

Са Трајковићем су у Букурешту били и његов отац и тренер Драган Трајковић и селектор државне репрезентације магистар Јанош Копас, којима свакако припада део заслуга за овако велики успех.

‒ Филип је превазишао самог себе и премашио сва очекивања. Показао је да може бити равноправан такмац са најбољим и много искуснијим светским шампионима и да израста у врхунског такмичара пред којим је блистава каријера ‒ каже Филипов отац и тренер Драган Трајковић.

Првенство Европе у категорији сениора у џиу-џици организовала је Европска џиу-џицу федерација, а учествовало је преко 700 такмичара из 25 европских држава.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 3 =