Uroš

Урошу је потребна помоћ: Хуманитарна представа за Нову годину

Последњег дана ове године у алексиначком Дому културе играће се хуманитарна Новогодишња представа. На листи наших суграђана којима треба помоћи је на велику жалост и малени Урош Матошевић, коме је недавно дијагностикован тумор. Иако у почетку симптоми нису указивали да је реч о озбиљном здравственом проблему, испоставило се да дечак болује од опаке болести.

̶ Урош је рођен као здраво дете. Играо се са родитељима, ишао у вртић и возио тротинет. Међутим, проблеми су настали 2019. године. Дете је често имало температуре и почетне стадијуме бронхитиса. Повремено се жалио и на болове у стомаку. Редовно је вођен код лекара, али су говорили да је то нормално за дете у његовом узрасту. У октобру се пожалио да га пецка док пишки, где је одмах после резултата крви и високог ЦРП-а одведен на Нефрологију у Нишу. Ту је хоспитализован и лечен од упале бубрега – пише на сајту Фондације „Буди хуман” која се прикључила у прикупљању помоћи за Уроша. 

Месец дана касније малишан је по други пут добио страховите болове у десном куку и тада је пребачен на хематологију где је вађењем коштане сржи констатовано да има тумор, што је касније потврдио скенер. Како стоји на сајту Фондације, родитељи су потписали да се крене са лечењем хемотерапијом, без претходно одрађене биопсије, зато што је тумор већ метастазирао у костима и глави и брзо се шири. Лекари сумњају да је неуробластом у питању.

Novogodisnja predstava Како би се овом дечаку омогућило да помоћ лекара потражи у иностранству, „Театар 91” и Удружење оболелих од малигних болести „Вера, љубав, нада” најављују да ће током новогодишњих празника организовати неколико хуманитарних представа.

̶Сви који желе да помогну Урошу, могу да погледају Новогодишњу представу 31.12.2019. год. од 11 часова у сали Дома културе у Алексинцу, и својим малим доприносом помогну да настави са лечењем. Будимо хумани и Урошу омогућимо срећније детињство – поручују организатори. 

Урошу се може помоћи и слањем СМС поруке са садржајем 742 на број 3030 или уплатом на жиро рачун који је Фондација определила за овог малишана из Алексинца.

Uroš

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight − seven =