Општина даривала најбоље ученике

За најуспешније ученике завршних година основних и средњих школа, носиоце Вукових диплома и освајаче једног од прва три места на републичким такмичењима, данас је у великој сали Дома културе одржана традиционална свечаност на којој су им уручене награде Скупштине општине Алексинац.

Ученике, њихове родитеље и наставнике поздравио је председник општине Алексинац Далибор Радичевић.

− Част ми је да могу да вас поздравим у име општине Алексинац и у своје лично име. Ова сала никада није лепше изгледала него данас када је унутра младост и будућност ове општине. Једна од најлепших дужности председника је и ова да ђацима генерације, вуковцима, добитницима награда са територије општине Алексинац на републичким такмичењима можемо да уручимо награде и да им пожелимо пуно среће у даљем школовaњу – поручио је председник Радичевић.

Поред Радичевића, награде најуспешнијим ученицима уручила је и заменица председника општине Алексинац Маријана Радивојевић и Начелница одељења за општу управу и друштвене делатности Ташана Јевтић.

Ове године награђено је 13 ученика генерација којима су, поред комплета књига, припале и новчане награде. Основци су награђени са по 15.000, а средњошколци са 20.000 динара. Ове године из школа са територије наше општине изашао је 61 носиоц Вукове дипломе, а 21 ученик је остварио запажене резултате на републичким такмичењима.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 1 =