Европска унија, преко програма ЕУ ПРО+ суфинансирала изградњу игралишта у Ражњу

Уз подршку Европске уније, преко програма ЕУ ПРО Плус општинa Ражањ добија савремен спортски терен на отвореном за мале спортове, пре свега за кошарку и одбојку. Вредност пројекта износи нешто више од 102.000 америчких долара, од чега је учешће Општине Ражањ око 24,5 хиљада, док је ЕУ издвојила скоро 78.000 бесповратних средстава. Општини Ражањ партнер на пројекту је Спортски савез општине Ражањ.

Изградња поменутог спортског терена се реализује у оквиру пројекта „Инфраструктура за бољи квалитет живота” уз финансијску подршку програма ЕУ ПРО+ и у првој фази која се приводи крају биће изграђен терен са заштитном оградом.

Како је раније саопштено од учесника у Пројекту основни циљ овог пројекта је унапређење јавних услуга према младима кроз развој спортске инфраструктуре изградњом спортског терена за кошарку и одбојку на отвореном са заштитном оградом и његовим стављањем у функцију. То би допринело квалитетном провођењу слободног времена младих са територије општине Ражањ и ангажовању деце и омладине у физичким активностима, што доприноси побољшању физичког здравља локалног становништва, укључујући 300 чланова кошаркашких и одбојкашких клубова, као и спортиста и рекреативаца.

Донатори и представници локалне самоуправе истичу још неке добити за средину изградњом игралишта. Створиће се могућност за организовање бројних спортских активности и такмичења, повећаће се промовисање здравих стилова живота деце и младих са територије општине Ражањ и из окружења. Бављење спортом доприноси развоју самосталности младих особа, повећању самопоуздања, јачању социјалних веза са вршњацима и одраслима који су укључени у спортске активности. Бављење спортом има позитиван утицај на квалитет живота, развој црта личности, самопоуздање, развој лидерских способности, прихваћеност од стране вршњака.

Поред изградње овог спортског терена, у оквиру пројекта биће спроведене и друге активности које се односе на израду Правилника за коришћење спортског објекта, Програма развоја здравих стилова живота, промотивне активности и одржавање спортских турнира за младе са територије општине Ражањ током априла месеца.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − three =