Епидемија у Алексинцу: Расте број заражених

Епидемијска ситуација на подручју општине Алексинац постаје опомињујућа. Број заражених на дневном нивоу из дана у дан се повећава. Овог понедељка он је рекордан у овом таласу епидемије. Јуче је тестирано 240 особа и њих 87 је било заражено. Претходног понедељка од 247 узорака 67 је било позитивно. Најнеповољнији однос између броја тестираних и заражених је био на почетку овог месеца. У понедељак, 4. октобра, од 206 пацијента узет је узорак, а заражено је било њих 78.

И викенд  иза нас још једном је указао да је епидемијска ситуација на подручју општине Алексинац и даље тешка. У недељу је тестирано 79 пацијената и њих 20 је било позитивно, што је повећање у односу на седам дана раније. У тој недељи су биле тестирано 84 особе и њих 15 је било заражено.

Када је у питању субота ту није било значајних промена. Протекле суботе од 148 узетих узорака код 31 је забележено присуство вируса, док је седам дана раније тестирано 126 особа, а 33 је било заражено.

Да се вирус не предаје наговештавали су и подаци за крај претходне седмице. У петак је било 54 заражених, док се претходних дана тај број кретао између 40 и 50 новозаражених.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × four =