Vašar

Спремите се вашарџије

После паузе од две године због епидемије, Петковдански вашар, последњи овогодишњи вашар у Алексинцу, биће одржан сутра, у среду 27. октобра. И овог пута тезге ће бити постављене у делу улице Војске Југославије око стадиона, који ће бити затворен за саобраћај већ ноћас, и то ће бити на снази до краја вашара, односно до сутра у поноћ.

Према речима надлежних из Одељења за привреду општине Алексинац, скоро свих 270 места је већ закупљено. Ово указује да ће понуда на вашару бити богата, а и општински буџет пунији.

Цена изнајмљивања једног места у дужини од два метра износи око 1400 динара, односно 976 општинска и 422 динара републичка такса, па се очекује да се након Петковданског вашара у буџет слије нешто више од 375 хиљада динара.

С обзиром да метеоролози најављују леп и сунчан дан, претпоставка је да ће и трговци добро пазарити, јер поред великог броја продаваца, очекује се и велики број купаца. Међутим, и овај вашар биће у сенци борбе против короне, тако да ће бити предузете све безбедносне мере.

Када је реч о луна парку који је саставни део свих вашара и који је био на старој аутобуској станици, он је сада на новиј локацији. Сви који желе ту врсту забаве могу је наћи у улици Петра Зеца, према индустријској зони.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 1 =