Izbori

Dvanaest sela dobilo novu vlast, u dva se ponavljaju izbori

Rezultati izbora za članove saveta mesnih zajednica, koji su održani minulog vikenda u 14 aleksinačkih sela, objavljeni su u Službenom listu Opštine Aleksinac.

Po 5 kandidata sa najviše glasova izabrano je u savete mesnih zajednica Subotinca, Vakupa, Glogovice, Jasenja, Loćike, Stanaca, Ćićine i Bovna, dok će saveti mesnih zajednica u Donjoj Peščanici i Kamenici brojati po 3 člana. Meštani Moravca i Prćilovice izabrali su po 7 svojih predstavnika.

Da li zbog nezainteresovanosti meštana, ili lošeg obaveštavanja o sprovođenju izbora, u većini mesnih zajednica izlaznost na izbore bila je mala, od 30 do 50 procenata upisanih glasača.

Nakon ovih izbora u pojedinim mesnim zajednicama biće ponovljeno glasanje. Izbori će biti ponovljeni u Vukanji i Koprivnici.

Savet mesne zajednice Vukanja je na izborima imao 6 kandidata, od kojih su dva kandidata, od kojih je jedan trebao da bude poslednji u savet mesne zajednice, imali isti broj glasova pa se s toga izbori u toj mesnoj zajednici ponavljaju samo za te kandidate.

Na rezultate izbora u mesnoj zajednici Koprivnica podnet je prigovor iz razloga što se u biračkom odboru nalazilo lice koje je u srodstvu sa kandidatom za člana saveta mesne zajednice i Izborna komisija je poništila glasanje u ovoj mesnoj zajednica.

Komisija je odlučila da se u obe mesne zajednice izbori ponove iduće subote 18.decembra.

Jedan komentar

  1. Od kad je dozvoljeno da na izborima za clanove saveta MZ glasa jedan clan za sve ukucane? Mislite li da u drugim mestima nije bilo rodbinskih veza na relaciji biracki odbor – clan saveta?

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

2 + 18 =