Izbori

Дванаест села добило нову власт, у два се понављају избори

Резултати избора за чланове савета месних заједница, који су одржани минулог викенда у 14 алексиначких села, објављени су у Службеном листу Општине Алексинац.

По 5 кандидата са највише гласова изабрано је у савете месних заједница Суботинца, Вакупа, Глоговице, Јасења, Лоћике, Станаца, Ћићине и Бовна, док ће савети месних заједница у Доњој Пешчаници и Каменици бројати по 3 члана. Мештани Моравца и Прћиловице изабрали су по 7 својих представника.

Да ли због незаинтересованости мештана, или лошег обавештавања о спровођењу избора, у већини месних заједница излазност на изборе била је мала, од 30 до 50 процената уписаних гласача.

Након ових избора у појединим месним заједницама биће поновљено гласање. Избори ће бити поновљени у Вукањи и Копривници.

Савет месне заједнице Вукања је на изборима имао 6 кандидата, од којих су два кандидата, од којих је један требао да буде последњи у савет месне заједнице, имали исти број гласова па се с тога избори у тој месној заједници понављају само за те кандидате.

На резултате избора у месној заједници Копривница поднет је приговор из разлога што се у бирачком одбору налазило лице које је у сродству са кандидатом за члана савета месне заједнице и Изборна комисија је поништила гласање у овој месној заједница.

Комисија је одлучила да се у обе месне заједнице избори понове идуће суботе 18.децембра.

Један коментар

  1. Od kad je dozvoljeno da na izborima za clanove saveta MZ glasa jedan clan za sve ukucane? Mislite li da u drugim mestima nije bilo rodbinskih veza na relaciji biracki odbor – clan saveta?

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 + nine =