Dva treća mesta za fudbalerke Morave

U okviru projekta „Devojke su ovde, igrajmo fudbal” („Girl are here let’s play football”), na stadionu za male sportove Mladost (Taš) u Aleksincu, proteklog vikenda održan je turnir u malom fudbalu za seniorke. Turnir je organizovao Ženski fudbalski klub Morava iz Žitkovca, a osim domaćina i organizatora ovog nadmetanja učestvovale su još tri ekipe: Napredak (Kruševac), Radnički 2012 (Niš) i SUZFK Stol (Bor).

Kruševljanke su najpre sa 11:1 slavile protiv ekipe iz Bora, dok je Morava izgubila od Radničkog sa 2:1. U utakmici za treće mesto Morava je sa 6:0 pobedila Boranke, a u finalu turnira Kruševljanke su savladale tim Radničkog 2012 sa 3:0. Prvo mesto, dakle, osvojila je ekipa kruševačkog Napretka, drugi je Radnički iz Niša, na treće mesto plasirala se Morava, dok je četvrta pozicija pripala Borankama, ekipi SUZFK Stol.

Za najbolju igračicu turnira proglašena je Andrea Jović, fudbalerka Morave, najbolji golman je Anja Megić (Radnički 2012), a najbolji strelac Suzana Petronijević (Napredak).

Fotografije: Fejsbuk ŽFK Morava


Treće i u Nišu

Fudbalerke Morave osvojile su još jedno treće mesto, ovoga puta na tradicionalnom turniru u Nišu pod nazivom „Biseri i drugarstvo” za devojčice koje su rođene 2008, 2009. ili 2010. Godine. Turnir je održan juče u organizaciji ŽFK Radnički 2012. Pored Morave i Radničkog, na turniru su učestvovale i ekipe Vučja i Lavice Dubočica iz Leskovca.


 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

14 − eight =