Два трећа места за фудбалерке Мораве

У оквиру пројекта „Девојке су овде, играјмо фудбал” („Girl are here let’s play football”), на стадиону за мале спортове Младост (Таш) у Алексинцу, протеклог викенда одржан је турнир у малом фудбалу за сениорке. Турнир је организовао Женски фудбалски клуб Морава из Житковца, а осим домаћина и организатора овог надметања учествовале су још три екипе: Напредак (Крушевац), Раднички 2012 (Ниш) и СУЗФК Стол (Бор).

Крушевљанке су најпре са 11:1 славиле против екипе из Бора, док је Морава изгубила од Радничког са 2:1. У утакмици за треће место Морава је са 6:0 победила Боранке, а у финалу турнира Крушевљанке су савладале тим Радничког 2012 са 3:0. Прво место, дакле, освојила је екипа крушевачког Напретка, други је Раднички из Ниша, на треће место пласирала се Морава, док је четврта позиција припала Боранкама, екипи СУЗФК Стол.

За најбољу играчицу турнира проглашена је Андреа Јовић, фудбалерка Мораве, најбољи голман је Ања Мегић (Раднички 2012), а најбољи стрелац Сузана Петронијевић (Напредак).

Фотографије: Фејсбук ЖФК Морава


Треће и у Нишу

Фудбалерке Мораве освојиле су још једно треће место, овога пута на традиционалном турниру у Нишу под називом „Бисери и другарство” за девојчице које су рођене 2008, 2009. или 2010. Године. Турнир је одржан јуче у организацији ЖФК Раднички 2012. Поред Мораве и Радничког, на турниру су учествовале и екипе Вучја и Лавице Дубочица из Лесковца.


 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 5 =