„Драги вук” побрао симпатије најмлађе публике

Треће такмичарске вечери VI Позоришног фестивала за децу „ЗИПО 2023” синоћ је одиграна представа „Црвенкапа и драги вук” Шабачког позоришта. За ову представу је владало велико интересовање овдашње публике, која је испунила Велику салу Дома културе.

Током ове представе, која је рађена по мотивима комада „Црвенкапа и збуњени вук” Радослава Павелкића, а у режији Миодрага Мишка Динуловића, уз помоћ костима, шминке и доброг текста, деци је представљена другачија интерпретација познате бајке о девојчици Црвенкапи и вуку.

У комаду „Црвенкапа и драги вук” вук је добрица, који је побегао из Зоо врта из досаде у потрази за новим домом и пријатељима. На том путу упознаје Црвенкапу, милу девојчицу са којом одмах ступа у пријатељство, али и друге ликове који га не прихватају онаквим какав је, већ га се плаше или желе да га ухвате. Кроз занимљиву причу која деци држи пажњу, уз то и занимљиве костиме, шминку и покрете изазвала је добру интеракцију код присутне публике која је аплаузима и повицима поздрављала јунаке ове представе.

Кроз модерну причу о Црвенкапи и вуку овдашњој публици представили су се глумци Милош Војновић, Јована Пантић, Кристина Пајкић, Деана Костић, Соња Милојевић и Страхиња Баровић.

На самом крају представе уз громогласни аплауз публика је поздравила глумце. Према мишљењу стручног жирија за глумца, односно глумицу вечери проглашена је Кристина Пајкић, која је тумачила улогу Цеце Празноглавић, а Шабачком позоришту уручена је захвалница за учешће на овогодишњем фестивалу.

У наставку фестивала, вечерас од 19 часова, на репертоару је „Баш Челик” Позоришта лутака „Пинокио” из Београда. Представу је по тексту Игора Бојовића режирао Милан Караџић.

„Баш Челик” је модерна рок бајка заснована на мотивима из српске баштине и старим српским бајкама „Баш Челик”, „Чудотворни мач” и др. У представи се веома оштро дели добро од зла, искреност од лажи, а кроз мотив о гвозденом човеку истиче се веровање о снази воље. На тај начин се чувају не само етичке вредности, већ се указује да се човек чистом љубављу, знањем, храброшћу, снагом воље и упорношћу мора стално суочавати са препрекама, јер ће их једино тако све пребродити. Духовита и динамична представа, уз рок музику, маштовите и богате костиме и маске, изузетно је допадљива и наводи децу на интеракцију.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 1 =