“Читалићи” ове године без смотре

Годинама уназад последњи викенд у мају у Календару културе Србије резервисан је за Читалиће. Међутим, ове године у тренуцима које цела Србија преживљава с великим болом и неверицом, Ауторски тим Читалића, а након консултација са Министарством просвете, донео је одлуку да Смотра не буде одржана.

Како стоји у званичном Саопштењу организационог одбора Читалића, организатор ће обавезе према учесницима испунити достављањем награда и диплома, а ранг листе финалиста у категоријама Креативаца, Дигиталних Читалића, Весника и Словца биће објављене у наредним данима. Кликераши ће добити захвалнице за учествовање.

Када је реч о Конференцији Читалића, она ће бити одржана у петак 26. маја од 16 и у суботу 27. маја у термину од 10 часова.

− Теме остају исте, али с обзиром на околности, одржавањем конференције желимо да пошаљемо поруку – Ту смо једни за друге, а ту су и књиге! Драги Читалићи, најдивнија децо Србије, драге колеге светлости српске просвете, драги песници, професори, библиотекари, издавачи, родитељи, драги пријатељи из Србије, окружења и из расејања, драги сарадници, поштоваоци и подржаваоци – није време за такмичење, ни за славље − стоји у Саопштењу.

До краја Саопштења се наводи да ће координатори тимова школа и установа – учесница пројекта, бити обавештени о даљем току пројектних активности као што су посете амбасадора, радионице, трибине.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 − one =