Један, али вредан: Андреј трећи у скоку удаљ!

На Атлетском стадиону у Крушевцу јуче је одржано Међуокружно такмичење у атлетици за ученике основних и средњих школа, на коме је учествовало 170 такмичара из три округа – Нишавског, Топличког и Расинског.

Једини такмичар са подручја алексиначке општине био је Андреј Јанковић, ученик Техничке школе „Прота Стеван Димитријевић” који се такмичио у скоку удаљ. У веома јакој конкуренцији Андреј је скоком од 5,29 метара освојио треће место.

– Конкуренција је била изузетно јака. Први је ученик нишке Гимназије „Девети мај“ који је скочио 5,50 метара и који тренира атлетику. Други је Крушевљанин са скоком од 5,31 метара, што значи да је нашем такмичару друга позиција измакла за само два центиметра – каже за наш портал професор физичког васпитања Милан Томић, који је са Андрејем био на такмичењу. – Када се све околности узму у обзир, ово је велики успех за нашу школу и нашу општину, поготово када се има у виду да Андреј не тренира атлетику већ кошарку – закључује наш саговорник.

Одлазак на Међуокружно такмичење у Крушевац организовао Савез за школски спорт општине.


Алексинчани солидни на Окружном такмичењу

А прошлог петка Савез је организовао и одлазак у Ниш на Окружно такмичење у атлетици за основце и средњошколце. Такмичили су се ђаци са подручја алексиначке општине и са територије Града Ниша.

Фотографија са општинског такмичења (Фото: Алпрес)

На овом такмичењу Андреј Јанковић је удаљ скочио пет метара и 12 центиметара и освојио друго место. Његови другари и другарице из Техничке школе освојили су друго место у генералном пласману у конкуренцији омладинаца и омладинки, а такмичили су се у тркама на 100, 400, 800 и 1.000 метара, као и у скоку удаљ, бацању кугле и штафетном трчању 4 х100 метара. У појединачном пласману Никола Стојановић је освојио друго место у трчању на 100 метара, Ђорђе Поповић је био други у бацању кугле (11,3 м), Сандра Филиповић је такође освојила друго место у бацању кугле (9,81 м), а Нина Ђорђевић је била трећа у трчању на 400 метара. У трчању на 100 метара, четврту позицију освојила је Анастасија Голубовић. Исти пласман остварила је штафета омладинаца 4 х100 м.

Фотографија са општинског такмичења (Фото: Алпрес)

У екипној конкуренцији пионира и пионирки, представници Основне школе „Аца Синадиновић” из Лоћике освојили су друго место, а надметали су се у тркама на 100, 300, 600 и 800 метара, затим у скоку удаљ, бацању кугле и штафети 4 х100 метара.

У појединачном пласману друга места освојили су ученици житковачке осмолетке „Вук Караџић”: Матеја Стојиљковић у бацању кугле, Анастасија Јовановић у трци на 300 метара и Лара Недељковић у трци на 600 метара. Такође друга места изборили су и ђаци Основне школе „Десанка Максимовић” из Катуна: Петра Ристић у трци на 100 метра и Анђела Рајић у скоку удаљ.


Фотографије: Алпрес и приватна архива

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × five =