Доминирале екипе из Зајечара и Крушевца

Најталентовани основци и средњошколци за баскет 3Х3 из четири региона јужне и источне Србије (Нишавског, Расинског, Тимочког и Топличког) окупили су се јуче у Алексинцу да у међусобним дуелима одлуче ко је бољи и ко ће „оверити визу” за републичко финале у мају месецу.

Алексиначку општину и Нишавски округ представљали су дечаци из Основне школе „Љупче Николић” из Алексинца и девојчице из Основне школе „Јован Јовановић Змај” са Алексиначког Рудника, као и младићи и девојке из Алексиначке гимназије.

У конкуренцији пионирки тријумфовала је екипа Основне школе „Десанка Максимовић” из Зајечара, која је у финалу, после доста узбуђења и неизвесности и тек у продужетку са 10:9 победила баскеташице из рудничке школе „Јован Јовановић Змај”.

Екипа ОШ “Ј.Ј.Змај” Алескиначки Рудник

Међу пионирима славио је тим крушевачке Основне школе „Доситеј Обрадовић”, а када је реч о надметању омладинаца и омладинки, баскеташице из Медицинске школа из Крушевца су тријумфовале у конкуренцији омладинки, док су баскеташи из зајечарске Гимназије били без премца међу омладинцима.

Екипа Алексиначке гимназије

Домаћин и организатор такмичења био је алексиначки Савез за школски спорт.


*****

Резултати – пионирке, финале: ОШ „Ј. Ј. Змај” Ал. Рудник – ОШ „Д. Максимовић” Зајечар 9:10 (8:8 после 10 минута)

Пионири – полуфинале: ОШ „Љ. Николић” Алексинац – ОШ „Д. Обрадовић” Крушевац 8:12, финале: ОШ „Љ. Нешић” Зајечар – ОШ „Д. Обрадовић” Крушевац 8:17

Омладинке – полуфинале: Алексиначка гимназија – Гимназија Зајечар 5:8, финале: Гимназија Зајечар – Медицинска школа Крушевац 3:6

Омладинци – полуфинале: Гимназија Зајечар – Гимназија Куршумлија 21: 9, Прва техничка школа Крушевац – Алексиначка гимназија 14:11, финале: Гимназија Зајечар – Прва техничка школа Крушевац 14:8.


Фотографије: Душан Милетић

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten + 11 =